Meridian dio velikog projekta UNICEF

Od kako je prije više od godinu dana pandemija promijenila živote svih nas, donacije i društveno odgovorne akcije kompanije Meridian organizuju se ne samo u Srbiji i okruženju, već i u cijelom svijetu.

Nakon višemilionskih iznosa koje je do sada donirao zdravstvenim sistemima Srbije i regiona, poplavljenim sredinama na Kosovu i Metohiji, kao i mališanima koji boluju od rijetkih i opasnih bolesti, Meridian se priključio i projektu prikupljanja donacija narodu Indije u borbi protiv drugog talasa pandemije COVID-19.

Sa preko 300.000 novih slučajeva zaraze dnevno, druga najmnogoljudnija država svijeta suočava se sa zdravstvenom katastrofom.

Ovako alarmanta situacija bila je povod da kompanija Meridian hitno reaguje i pošalje vrijednu novčanu pomoć kako bi pomogla Indiji da se izbori sa smrtonosnim virusom.

Svojom velikom novčanom donacijom, kompanija Meridian je tako postala dio globalne humanitarne kampanje koja za cilj ima otvaranje novih pogona za proizvodnju kiseonika i testova za bolnice širom Indije, te što masovniju vakcinaciju.

Još od početka 2020, zaposleni u kompaniji Meridian, kao svojevrsni humanitarci, svakodnevno su na terenu širom svijeta kako bi se podmirile sve veće potrebe za medicinskim materijalom i opremom.

Pored donacija za više od 150 gradova Evrope, Azije i Afrike, Meridian je materijalno podržao i Program solidarnog odgovora na Covid-19 svjetske zdravstvene organizacije.

Mjeseci za nama puni su iskušenja – zato i primjer Meridiana podsjeća da je globalna solidarnost jedina održiva vrijednost u vremenu neizvjesnosti.

19.05.2021. (Dnevni Avaz)

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *