Humanitarna donacijaove kompanije obradovala prvačiće

Pripreme za školu đaka prvaka su u toku. Upis učenika u prvi razred osnovne škole je završen poštujući epidemiološke mjere uslijed Covid-19. Pomoć je potrebna svima radi dobro poznate situacije koja već predugo traje. Finansije su ugrožene kod većine naših sugrađana, a to zna kompanija Meridian koja je uvijek na terenu u BiH i širom regiona.

U okviru svojih redovnih humanitarnih aktivnosti u zemljama u kojima posluje ova kompanija uvijek postavlja prioritete pomoći u donacijama.

Ovaj put posjetili su osnovnu školuĐura Jakšić u Banja Luci u naselju Šargovac. U ovu školu se upisalooko 58 prvačića. Upis i testiranje mališana za školu se uspješno završava, a finansiranje školskog priboraprvačića za roditelje u ovoj teškoj situaciji jeveliki izazov. Kompanija Meridian dala je svoj doprinos. Donirani suLCD televizor i školski pribor za sve prvačiće ove banjalučke osnovne škole.

Osnovna škola Đura Jakšić iz Banja Luke, nalazi se u naselju Šargovac osnovana daleke 1908 godine. Prvu školu su izgradili mještani ovog kraja. Kroz svoju istoriju pretrpjela je razne izazove i nesreće posebno tokom prvog i drugog svjetskog rata. Broj stanovništva na ovom području je u porastu, a time i broj učenika što je stvaralo nove prostorne probleme koji su se u međuvremenu kroz sanacije rješavali.

Zahvaljujemo se kompaniji Meridian na donaciji televizora i školskog pribora za naše prvačiće kojanam u ovim teškim momentima mnogo znači. Ova donacija će pomoći našim učenicima te im pružiti zanimljiviju i kvalitetniju nastavu.“ – izjavio je Darko Tomić direktor osnovne škole Đura Jakšić iz Banja Luke.

Iz kompanije Meridian poručuju da djeca trebaju da imaju dobre uslove školovanja. Kriza današnjeg vremena ne smije da utiče na obrazovanje mališana.

15.05.2021. (Srpskatoday)

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *