FOTO: Dobojski Info | Donacijom sportske opreme Meridian obradovao FK Goražde

Kompanija Meridian ulaže u sport dok pandemija i dalje traje

U vremenu pandemije virusa korona, kad je sve promijenilo svoj tok poslovanja i rada, kompanija Meridian je nastavila sa svojim donacijama. Sportski događaji su se otkazivali, nije se igralo na terenu ili igra bez publike, a sve radi epidemioloških mjera uslijed virusa koji je zahvatio cijeli svijet. Borba za opstanak sporta u državi je bila upitna. Kako virus polako posustaje sport nam se vraća na terene, a ublažene mjere vraćaju sportiste na stadion i publiku gdje joj je mjesto, na tribine.

Donacija FK Goražde iz kompanije Meridian je stigla u pravo vrijeme u sportskoj opremi (dres+šorc+štucne) za seniorsku selekciju ovog prvoligaškog kluba FBiH.

FK Goražde osnovan je davne 1918. godine pod nazivom Herceg Stjepan, te je kroz svoju istoriju imao dosta promjena i u nazivu sve do 1960. godine od kada ponosno nosi svoj sadašnji naziv. Ovaj klub se trenutno takmiči u Prvoj ligi FBiH (seniori), u Omladinskoj ligi grupa Centar (juniori i kadeti), te u organizaciji Fudbalskog saveza BPK-a Goražde (pioniri i predpioniri).

“FK Goražde se ovim putem zahvaljuje kompaniji Meridian, direktoru i profesionalnom osoblju ove kompanije koja je obezbijedila vrijednu donaciju našem klubu u sportskoj opremi za našu seniorsku selekciju koja nam mnogo znači posebno u ovim momentima. Ponosni smo na dogovorenu dalju saradnju za sezonu 2021/2022 godinu u sponzorstvu sportske opreme za seniore. Sa izuzetnim zadovoljstvom ističemo da je kompanija Meridian postala novi sponzor našeg kluba u donaciji sportske opreme”- istakao je Mustafa Spahić predsjednik FK Goražde.

Iz kompanije Meridian poručuju: “Drago nam je što se sportska dešavanja vraćaju na terene i život u normalne tokove. Radujemo se da će navijači ponovo da bodre sa tribina igrače FK Goražde koji sad nose i naš potpis na svojoj opremi te im želimo još bolje rezultate u sezoni koja dolazi”.

29.05.2021. (dobojski.info)

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *