U Kneževu se igra sjajan fudbal – i mali, a i onaj veliki! A, kompanija Mozzart pruža podršku i manjim i većim sportskim kolektivima, pa je u ovom mjestu nastavila svoju tradicionalnu akciju “Novi dresovi za nove šampione”.

Pored FK Progres, u Kneževu odnedavno postoji i klub malog fudbala, koji je već u prvoj sezoni Druge lige RS, grupa Zapad, ostvario zapažene rezultate i zauzeo drugu poziciju.

“Osnovani smo u septembru 2020. godine, a naš mladi kolektiv čine igrači koji imaju između 20 i 30 godina. Neki od njih nastupaju i za FK Progres. Napravili smo dobru i zdravu priču, sa željom da sklonimo djecu sa ulice i omogućimo u našem gradu razvoj jednog dvoranskog sporta”, kaže Oliver Marković, potpredsednik kluba i kapiten ekipe.

Klub Malog fudbala Kneževo trenutno ima 20 registrovanih igrača, a finansijsku pomoć uglavnom dobijaju od opštine, koja im je dala na korišćenje dvoranu.

“Nadamo se da će epidemiološka situacija dozvoliti da se na tribinama od sljedeće sezone nađu navijači jer vjerujemo da bi dvorana bila ispunjena do posljednjeg mjesta. Drago mi je da ćemo naredne sezone imati i lijepe dresove za naše nastupe, hvala mnogo kompaniji Mozzart na ovoj donaciji”, dodaje Marković.

Ova društveno odgovorna kompanija, kroz čuvenu akciju “Novi dresovi za nove šampione”, do sada je opremila veliki broj sportskih kolektiva širom zemlje, a nova opreme iz nedjelje u nedjelju stiže na adrese timova koji se takmiče u različitim sportovima.

AS Info 11.08.2021.

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *