Grupa kompanija Meridian Gaming od početka pandemije nastojala je pomoći lokalnim zajednicama na nekoliko kontinenata.

Doprinos ove kompanije u borbi protiv pandemije je impresivan jer je Meridian Gaming Group predstavila svoje rezultate u borbi protiv pandemije za 2021. godinu i izvijestila da je donirala više od 1.000.000 EURA projektima i dobrotvornim organizacijama povezanim s Covidom, dosegnuvši više od 350 bolnica i medicinskih centara u Europi,  Južnoj Amerci i Africi.

Već više od 18 mjeseci Meridian Gaming podržava nacionalne bolnice i medicinske centre, sigurne kuće, centre za transfuziju, gerontološke centre, udruženja socijalne pomoći, zdravstvene ustanove širom jugoistočne Europe, Europske unije, Južne i  Srednje Amerike, Afrike i Azije.

Kompanija se također udružila sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) kako bi pomogla njezinu globalnom planu pomoći i solidarnosti za Covid-19. Zahvaljujući kompanijama kao što je Meridian, SZO je uspio podržati najranjivije zemlje svijeta u njihovim naporima da uvedu kampanje odgovora na COVID-19.

Meridian Gaming Group je rekorder te vrste u kampanji saniranja socijalno-ekonomskih posljedica pandemije. Pored brojnih aktivnosti ove kompanije širom svijeta, Meridian je poseban značaj stavio na borbu i saniranje posljedica korona virusa u našem regionu. Praktično širom Bosne i Hercegovine, brojne aktivnosti i donacije, dokaz su da zajedništvo može pobjediti sve, pa čak i najgore što vrijeme stavlja pred nas. Gotovo da ne postoji grad u Bosni i Hercegovini koji aktivisti kompanije Meridian nisu posjetili.

Kako su usred pandemije aktivne i druge teške bolesti, grupa tvrtki Meridian godinama svojim donacijama podupire borbu djece, njihovih roditelja i nacionalnih humanitarnih udruženja za pravovremeno liječenje SMA.

Naše su zajednice testirane i na iskušenju kao nikada prije – zato nas primjer Meridiana podsjeća da je globalna solidarnost jedina održiva vrijednost u vremenima neizvjesnosti.

Meridian – lijepa strana života!

(e-trebinje.com 2.12.2021.)

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *