Predstavnici Asocijacije legalnih priređivača igara na sreću nedavno su posjetili Balkanski sajam industrije igara i zabave BEGE 2022. na kojem su prikazana najnovija dostignuća u ovoj oblasti.

Sajam je održan na površini od 7.800 kvadratnih metara u Inter Expo Centru u Sofiji. Tokom velike manifestacije, održane 23. i 24. novembra, sastalo se 85 kompanija izlagača sa tri kontinenta. Tradicionalno, forum je pružio ozbiljne mogućnosti za stvaranje novih strateških partnerstava i izlazak operatera na nova tržišta.

Tokom izložbe uručene su i prestižne nagrade BEGE 2022 za dostignuća i inovacije u industriji igara. Najbolje kompanije su nagrađene u 18 kategorija. BEGE 2022 je održan pod patronatom regulatornog tijela industrije igara na sreću, Nacionalne agencije za prihode, odnosno poreske uprave.

„Industrija igara na sreću je sektor koji se najdinamičnije razvija u Bugarskoj. Izuzetno dobro sarađujemo sa kompanijama. Važno je napomenuti da smo istog mišljenja o značaju odgovornog priređivanja igara na sreću“, rekao je Boris Mihailov, izvršni direktor Nacionalne agencije za prihode, prilikom zvaničnog otvaranja sajma.

Angel Iribozov, predsednik Upravnog odbora Asocijacije industrije igara na sreću u Bugarskoj, iznio je podatke prema kojima prihodi sektora igara na sreću u državnom budžetu za 2021. godinu iznose 120 miliona evra, što je 25% više nego na nivou iz 2020.godine.

„Postoji održivi trend značajnog rasta u onlajn segmentu sa usponom u prva 4 mjeseca 2021.godine. Industrija se takođe transformiše zbog ubrzanog razvoja tehnologije“, dodao je on.

By ALPIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *