Povodom Međunarodnog dana žena, kompanija Meridian vrijednim donacijama podržala je rad sigurnih kuća u Banjaluci i Sarajevu.

Ova aktivnost nastavak je društveno-odgovornih inicijativa kompanije Meridian, čiji je cilj, između ostalog, i  podrška lokalnim zajednicama i organizacijama.

– Žrtvama treba pružiti sistemsku podršku, a taj problem rješavamo udruženim snagama i zajednički treba da radimo na poboljšanju usluga za štićenice Sigurnih kuća. Nadamo se da će sve društveno-odgovorne kompanije podići svoj glas i dati svoj doprinos. Hvala kompaniji Meridian što šalje poruku da je protiv nasilja i da je na strani žrtava – kaže Mubera Hodžić-Lemeš, menadžerica Sigurne kuće u Sarajevu.

Sigurna kuća u Banjaluci finansira se iz budžeta Vlade RS, ali trećinu novca treba da obezbijede lokalne zajednice iz kojih štićenice dolaze. I dok ne nedostaje novca za hranu, odjeću i obuću, te osnovne higijenske potrepštine, za održavanje kuće, mijenjanje dotrajalog namještaja i opreme ključne su upravo donacije.

– Zahvaljujem Meridianu koji nam ne pomaže prvi put. Zaista moram da istaknem da ova kompanija može da posluži kao primjer društveno-odgovornog poslovanja. S obzirom na to da donacija ide i Sigurnoj kući u Sarajevu, za pohvalu je da prepoznaju potrebe marginalizovanih grupa, ne samo u lokalnoj zajednici, nego i šire – kaže Amela Bašić Tomić, koordinatorka Sigurne kuće u Banjaluci.

U kompaniji Meridian se nadaju da će ovaj primjer podstaknuti druge kompanije i organizacije na slične inicijative kako bi se pomoglo ženama u potrebi i osiguralo  da imaju sigurno i podržavajuće okruženje, u kojem mogu početi izgradnju novog i boljeg života.

Srpska info, mrt 2023.

By ALPIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *