Kompanija Meridian podržava opstanak klubova posebno u vremenu pandemije

U vidu svojih redovnih humanitarnih aktivnosti koje s ponosom ima u svom poslovanju, kompanija Meridian je uvijek spremna da odgovori zadatku i donacije usmjeri na prave adrese. Sport je važan dio zajednice i zdravlja svih nas, a u vremenu pandemije sportisti kao i sportski klubovi su u najugroženijim kategorijama za poslovanje. Ograničeni uslovi rada, finansijske poteškoće dovode do velike krize koju ova kompanija prepoznaje.

Donacija sportske opreme kompanije Meridian došla je u pravo vrijeme FK “Zvijezda” iz Kakmuža. Klub koji postoji od 1976 godine, a takmiči se uspješno u “Regionalnoj ligi Centar” koja je pod okriljem “FSRS”. Pored seniorske ovaj klub ima i mlađe selekcije kao i omladince koji se takmiče u omladinskoj ligi Doboj. Radi nerazvijenosti privrede iz ovog dijela države sve teže se izboriti za opstanak.

Kompanija Meridian je donirala dresove + šorceve + štucne 20 kompleta kako bi pomogla i olakšala rad ovog fudbalskog kluba.

U ime sportskog kolektiva “FK Zvijezda” Kakmuž, kako igrača, stručnog osoblja i navijača nešeg kluba želimo da se zahvalimo kompaniji Meridian na donaciji u vidu nabavke nove sportske opreme. U ovim teškim trenucima u kojima se nalazimo, prije svega zbog pandemije COVID-19. Kada su mnoge firme morale da svoje finansije koriguju, vaša kompanija je našla način da pomogne rad sportskih kolektiva, i omogućite bolje uslove za rad. Vjerujemo da ćemo u novoj opremi postizati još bolje rezultate, a sa dobrim glasom gdje god igrali ponosno nositi na dresovima “Meridinabet”, od Teslića, Dervente, Doboja, Šamca i Modriče. S nadom da će nam doći bolja vremena te da ćemo svi sačuvati prije svega zdravlje, želimo da vam se zahvalimo na donaciji koju ste nam uputili, a za vašu kompaniju vrijedi izreka “MERIDIANBET” ima veliko srce.” – istakli su iz FK “Zvijezda” Kakmuž.

09.05.2021. (Srpskatoday)

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *