Kompanija Meridian podržala je humanitarni događaj “Remake derbija Željezničara i Sarajeva iz 1996. godine”, koji je organizovalo Udruženje Pomozi.ba.

Osim finansijske podrške, regionalni lider u industriji zabave obezbijedio je 100 ulaznica, koje su uručene Školi sporta Bambinosi.

“Društveno odgovorne kompanije veoma su nam značajne, jer doprinose ostvarenju naših ideja kada su u pitanju različite humanitarne aktivnosti. Posebno smo sretni što je i kompanija Meridian prepoznala značaj onoga što mi radimo i što je podržala ‘Remake derbija iz 1996 godine’. Ovu humanitarnu utakmicu, kojom nam je cilj slaviti život i skupiti što više novca za naše oboljele građane, sigurno ne bismo mogli održati bez ovakve značajne podrške”, kaže Maja Arslanagić, PR udruženja Pomozi.ba.

Dodaje da se nada da će Meridian ostati njihov partner i u budućim aktivnostima, te da će zajedno imati još mnogo lijepih humanih priča.

Prema riječima Nermina Gogalića, bivšeg igrača FK Sarajevo i učesnika rimejka derbija, Pomozi.ba organizovalo je odličan događaj kojeg će se svi sjećati i koji je vratio sjećanja na neka ljepša vremena.

“Ono što je bitno jeste da će novac od prodatih ulaznica ići u humanitarni Fond ‘Sportisti za život’ i na taj način će se pomoći našim sugrađanima. Želim se, u ime Škole fudbala Bambinosi, zahvaliti kompaniji Meridian, koja je podržala ovaj projekat i koja je naše mališane obradovala kartama za utakmicu. Iz ove priče smo svi zajedno izašli kao veliki pobjednici”, navodi Gogalić.

Igrači koji su prije 26 godina igrali za dva sarajevska kluba, na stadionu Grbavica, oduševili su svojim potezima sve prisutne, a utakmica je završena rezultatom 1:1.

Meč je trebalo da bude završen izvođenjem jedanaesteraca, ali su se timovi dogovorili da se utakmica ipak završi bez pobjednika.

Klix, jun 2022.

By ALPIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *