Kompanija Mozzart se više od decenije ističe po svom društveno odgovornom poslovanju, a sa društveno odgovornim akcijama nije prestala ni u doba pandemije virusa korona, koja je blokirala sport, samim tim i njihovo poslovanje.

Za borbu protiv virusa korona u Republici Srpskoj, Mocart je izdvojio čak 150.000 KM kao pomoć zdravstvenom sistemu i građanima kojima je pomoć najpotrebnija, što predstavlja najveću donaciju ovakvog tipa u Srpskoj.

Mozzart je zbog prirode svog posla u velikoj zavisnosti od sportskih događaja, koji su suspendovani zbog pandemije virusa korona. Kako navode u toj kompaniji, pad prometa je dosegnuo 90 odsto, što predstavlja značajan finansijski gubitak. Ipak, da je Mozzart jedna od najuspješnijih firmi u regiji, potvrđuje i činjenica da je zadržala sve svoje zaposlene, isplaćujući im redovna mjesečna primanja, ali i stajući uz građane u najtežim trenucima. Podrška kompanije Mozzart došla je u vidu novčane pomoći u iznosu od 150.000 KM, doniranih bolnicama u gradovima Srpske, centrima za socijalni rad, gradskim organizacijama Crvenog krsta, ali i volonterskom pomoći i podjelom paketa ugroženim građanima na terenu.

– Zbog situacije u kojoj se zatekla naša zemlja, osjetili smo potrebu da konkretnim potezima i novčanom podrškom pomognemo zdravstvenim ustanovama, penzionerima i građanima u stanju socijalne potrebe. Društvenu odgovornost podrazumijevamo kao sastavni dio našeg posla, zbog čega se trudimo da učinimo sve što možemo za naše građane – naveli su iz kompanije Mozzart.

Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Mozzart je donirao u dva navrata po 10.000 KM, ukupno 20.000 KM, a bolnicama u Prijedoru, Gradišci, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Foči i Trebinju po 10.000 KM kao pomoć u borbi protiv korona virusa. Takođe, Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Banjaluka, kao i centrima za socijalni rad u svim navedenim gradovima, Mozzart je donirao po 5.000 KM, što ukupno iznosi 150.000 KM.

Pored novčanih donacija, Mozzart je organizovao i volonterske akcije u cilju pomoći penzionerima i građanima u stanju socijalne potrebe, kako bi se pripremljeni paketi pomoći bezbijedno dostavili onima koji nisu u prilici da nabave neophodne namirnice. Takođe, ne ignorišući činjenicu da mjere izolacije zbog korona virusa predstavljaju i svojevrsnu otežavajuću okolnost za psihičko zdravlje, Mozzart je donirao Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske i Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Banjaluka 40 modernih televizora, kako bi bili iskorišteni na najbolji mogući način za građane u izolaciji.

Interesantno je da je kompanija Mozzart među prvima koje su reagovale na loše vijesti, prvo iz Kine, potom i iz evropskih zemalja. Zaposleni su prije više od mjesec dana dobili uputstva kako treba da se ponašaju kada virus korona stigne u našu zemlju, svi koji mogu da obavljaju svoj posao od kuće prestali su da dolaze na posao i time su doprinijeli smanjenju mogućnosti širenja pandemije. Svima njima su obezbijeđeni laptopovi, internet i sve ostalo što je potrebno za nesmetan rad u kućnim uslovima, istakli su u ovoj kompaniji.

– Takođe nam je veoma važno da sačuvamo sva radna mjesta. Mozzart ima oko 4.500 zaposlenih u sistemu, od čega oko 300 u Republici Srpskoj. Zaposleni su naš najvažniji resurs, od bezbjednosti njih i njihovih porodica zavise u velikoj mjeri i naši budući uspjesi na tržištima širom svijeta na kojima poslujemo. To znači da ćemo plate isplaćivati redovno i svim silama ćemo se truditi da tako i ostane. Mozzart stoji iza svojih zaposlenih, zajedno činimo veliku porodicu u kojoj je svaki pojedinac dao svoj doprinos izdizanju i održavanju kompanije na liderskoj poziciji – poručuju iz Mozzarta.

Iz ove kompanije poručuju da njihova humanitarna aktivnost ovdje ne prestaje, te da su već organizovali humanitarni turnir u PlayStation 4 igri “FIFA 2020” u kojoj učestvuju poznati sportisti iz Bosne i Hercegovine i Srbije. Sav prihod ostvaren kroz uplaćene gubitne tikete koji se odnose na ovo takmičenje, kao i po 5.000 evra Mozzart će donirati bolnicama u Sarajevu i Beogradu.

01.05.2020.

(RTRS)

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *