250.000,00 KM ZA BORBU PROTIV KORONA VIRUSA

GRUPACIJA PREMIER SPORTSKA KLADIONICA (društva PREMIER WORLD SPORT d.o.o. Čitluk, PREMIER SPORT d.o.o. Čitluk, PREMIER SPORT d.o.o. Istočno Novo Sarajevo) donijela je dana 25.03.2020. godine Odluku o donaciji novčanih sredstava bolnicama i zdravstvenim ustanovama u Bosni i Hercegovini u svrhu pomoći u borbi protiv širenja virusa COVID-19, u iznosu od 250.000,00 KM, za nabavku medicinske opreme.

Sredstva su raspodijeljena sljedećim bolnicama:

Univerzitetska klinička bolnica u Sarajevo (KCUS) takođe je kontaktirana s ciljem uplate donacije, međutim iz Kabineta generalne direktorice Prof. dr. Sebije Izetbegović, kroz dva dana (25.03., 26.03.) nisu dostavili podatke potrebne za uplatu donacije. Ovim putem pozivamo KCUS na dostavu podataka (e-mail s pismom namjere su zaprimili) kako bismo mogli provesti uplatu.

Bosna i Hercegovina se, kao i gotovo čitav svijet, nalazi u teškoj situaciji. Nevidljivi i neočekivani neprijatelj prijeti urušavanju čitavih sistema. Na ispitu smo svi: obični ljudi koji moraju pokazati disciplinu, kao i vlasti koje moraju donositi teške odluke. Moramo biti svjesni da naša sudbina zavisi najviše o nedovoljno plaćenim i nedovoljno opremljenim medicinskim radnicima. Stoga se svi zajedno moramo ujediniti da pomognemo tim ljudima da pomognu svima nama.

Kao društveno odgovorna grupacija koja već 20 godina posluje u Bosni i Hercegovini, te kontinuirano učestvuje u humanitarnim akcijama, pomaže rad humanitarnih udruženja, te sportskih i kulturno-umjetničkih kolektiva, smatramo da je poseban vid odgovornosti na firmama koje uspješno posluju u našoj zemlji. te da iste u vrijeme ove nepogode moraju pokazati solidarnost i izdvajanjem finansijskih sredstava dati doprinos zajedničkom cilju.

Iako je i Premier kladionica trenuno suočena s obustavom rada na 630 uplatno-isplatnih mjesta, iako ni sami ne znamo hoćemo li uspjeti preživjeti ovu situaciju, odlučili smo koliko god je to moguće ustrajati u ovoj borbi, isplaćivati plate našim radnicima, podnositi milionske gubitke, te uz sve to donacijom od 250.000,00 KM bolnicama u Bosni i Hercegovini pomoći u borbi protiv ovog virusa. A ukoliko ova borba potraje više od tri-četiri mjeseca, Premier kladionica će se ponovno uključiti i u skladu sa svojim mogućnostima opet pomoći.

Ovim putem pozivamo i sve druge privredne subjekte kojih nemali broj uspješno posluje u našoj zemlji da na isti ovakav način, a svako u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu ljudima koji svakodnevno rizikuju svoje da bi spasili naše živote. Naš zdravstveni sistem nije dovoljno jak da sam iznese teški teret ove borbe. Pomoć je nužnost i dužnost svih nas!

Nadamo se i vjerujemo kako će ovaj poziv slijediti i druge firme iz Bosne i Hercegovine, te kako ćemo svi zajedno našim ljekarma i medicinskom osoblju omogućiti nužnu zaštitnu opremu i sredstva da se bore za sve nas.

Vođeni sloganom koji Premier sportsku kladionicu krasi već 20 godina i vjerujući u njihovo znanje, volju i požrtvovnost u ovim trenucima, svim ljekarima i medicinskom osoblju zaposlenom u zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine, poručujemo “kladimo se da ste najbolji”.

Premier sportska kladionica

25. mart, 2020.

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *