Od početka epidemije virusa COVID-19, kompanija Mozzart se kroz razne društveno-odgovorne akcije trudi da pruži podršku ljekarima. Ovoga puta, donacija je stigla u Opštu bolnicu “Dr. Mustafa Beganović”, a direktor ove ustanove dr. Jusuf Hodžić zahvalio je u ime cijelog osoblja na vitaminskim paketima s voćem i prirodnim sokovima.

“Upoznati smo s akcijom i svaka čast kompaniji Mozzart na tome što misli na zdravstvene radnike u ovim teškim trenucima. Drago nam je da je i naša bolnica postala dio ove velike kampanje, svaka donacija nam mnogo znači”, rekao je Okanović.

Cilj akcije je da se zdravstvenim radnicima poboljšaju uslovi rada i da osjete podršku zajednice.

“Ovi hrabri ljudi rizikuju svoje zdravlje. Želimo da im pošaljemo poruku da mislimo na njih i da im zahvalimo na svim naporima koje ulažu tokom teških i iscrpljujućih smjena”, poručili su iz kompanije Mozzart.

Podsjetimo, akcija podjele vitaminskih paketa širom zemlje je nastavak društveno-odgovornih aktivnosti regionalnog lidera u oblasti igara na sreću, koji je prethodno i finansijski pomogao mnoge bolnice, u ukupnom iznosi od oko 112.000 KM.

(Nezavisne Novine, 23.11.2020.)

By ALPIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *