Zdravlje, bezbijednost i sigurnost zaposlenih su najvažniji, poručila je Biljana Janjuz, rukovodilac HR sektora kompanije Mozzart i dodala da su sačuvana sva radna mjesta.

Jedan od osnovnih postulata kompanije Mozzart je razmišljati unaprijed i uvijek biti korak ispred, bilo da se ona odnose na ”core” biznis ili postupanje u vanrednim okolnostima kakve su se desile početkom ove godine kada je u svijetu proglašena pandemija virusa SARS CoV-19. 

Regionalni lider u oblasti igara na sreću veoma brzo je omogućio nesmetan nastavak funkcionisanja sistema.

To je podrazumijevalo aktiviranje već pripremljenog plana kontinuiteta i uspostavljanje novog načina rada – kako u centrali tako i na uplatno-isplatnim mjestima. 

“Zdravlje i bezbjednost naših zaposlenih su na prvom mjestu, pa su svi, čija je priroda posla to dozvoljavala, prešli na rad od kuće. Kompanija je, u skladu sa preporukama zvaničnih institucija, obezbijedila neophodne količine dezinfekcionih sredstava, zaštitnih maski i rukavica na uplatnim mjestima i u centrali. Za kolege koji su osjetili simptome Korona virusa finansirali smo testiranje u Institutu za javno zdravstvo RS, a sve s ciljem zaštite zdravlja radnika i preventivnog djelovanja u pogledu sprječavanja daljeg širenja virusa korona”, kaže rukovodilac HR sektora kompanije Mozzart, Biljana Janjuz. 

Pored preduzetih mjera, u Mozzartu su sve vrijeme aktivno radili i na edukaciji i podizanju svijesti zaposlenih o neophodnosti zaštite i sprječavanju širenja virusa korona. Osnovni cilj je bio da, odgovornim poslovanjem i ponašanjem, doprinesu da zajedno što prije izađemo iz ove teške situacije. 

Uprkos potpunoj obustavi rada u trajanju od mjesec i po dana, a kasnije i skraćenom radnom vremenu na većini uplatno-isplatnih mjesta, stav menadžmenta kompanije bio je da se zadrže svi zaposleni, što znači da nije bilo smanjenja broja radnika po bilo kojem osnovu. Namjera je bila da se sačuva svako radno mjesto i zaposlenima pruži maksimalna sigurnost u situaciji kada su brojni radnici u svijetu ostajali bez posla.

Osim toga, zaposlenima koji su bili u izolaciji kompanija je isplatila puni iznos plate, bez umanjenja po osnovu bolovanja. Takođe, pored moralne podrške, kolegama su obezbijedili i poklon pakete  sa osnovnim  životnim namirnicama i sredstvima za higijenu.

Mozzart kao društveno odgovorna kompanija, pored brige o zajednici u kojoj posluje, podjednaku pažnju posvećuje i  svojim zaposlenima. 

“Ovom prilikom želim da se zahvalim kolegama  koji poštuju sve propisane mjere  i rade istim intenzitetom  iako su uslovi rada znatno  izmijenjeni.  Posebno bih se zahvalila kolegama koji su se u periodu obustave rada samoinicijativno prijavili da volontiraju na terenu pružajući pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH. Nijedan resurs ne može biti vrijednijii od ljudi i njihovog znanja. Na prvom mjestu su zaposleni, pa tek onda sve ostalo”, zaključuje Biljana Janjuz. 

https://www.nezavisne.com/novosti/drustvo/Nijedan-resurs-ne-moze-biti-vrijedniji-od-ljudi-i-njihovog-znanja/636643

15.12.2020.

By ALPIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *