Foto: N.N. | Mozzartova pomoć Sigurnoj kući u Modriči

Žene i djeca, žrtve porodičnog nasilja, imaju utočišće u Sigurnoj kući Udruženja građana “Budućnost” u Modriči. Ovoj ustanovi potrebna je kontinuirana podrška kako bi svojim korisnicima pružili pomoć, a kompanija Mozzart donirala im je sredstva kroz tradicionalnu akciju Humanitarni tiket u podne.

Plemeniti kladilac, rediteljka Ana Maria Rossi je sjajno tipovala i ostvarila dobitak koji je usmjeren Sigurnoj kući.

“Podrška ovoj ugroženoj grupi je stalno potrebna, pa nam je svaka pomoć dobrodošla. Zbog toga se zahvaljujem društveno odgovornoj kompaniji Mozzart na ovom humanom gestu”, kaže direktorka Udruženja građana “Budućnost”, Jelena Mišić.

U ovoj Sigurnoj kući trenutno boravi 12 korisnika, među kojima ima i djece. Upravo je mališanima najviše potrebna pomoć. Naime, zbog epidemije korona virusa, moraju, kao i njhovi vršnjaci da prate onlajn nastavu. Međutim, nemaju adekvatne tablete ili telefone za to.

“Zbog toga ćemo većinu donatorskih sredstava da usmjerimo na pomoć najmlađim štićenicima. Obezbijedićemo im i didaktički materijal koji je potreban za održavanje edukativnih i kreativnih radionica. Ostatak sredstava ćemo iskoristiti za kupovinu hrane i higijenskih sredstava”, dodaje Jelena Mišić.

Iz Mozzarta poručuju da se, od osnivanja, zalažu za borbu protiv nasilja nad ženama i djecom.

“Drago nam je što je naša pomoć stigla na pravu adresu. Ovim gestom smo htjeli da pomognemo rad Sigurne kuće, ali i da skrenemo pažnju javnosti na ovaj važan društveni problem”, kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova kompanije Mozzart, Selma Salkanović.

(Nezavisne Novine 22.01.2021.)

By ALPIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *