Borba za opstanak u sportskom žargonu obično znači da klub pokušava da zadrži mjesto u višoj ligi. Ali, tokom epidemije se mnogi kolektivi u bukvalnom smislu bore da opstanu.

U Derventi se i dalje igra dobar rukomet, ali čelnici tamošnjeg kluba se susreću sa mnogim finansijskim izazovima. Sponzorstvo kompanije Mozzart u ovom trenutku im je od presudnog značaja za normalno funkcionisanje.

  • Situacija sa korona virusom nam je mnogo poremetila rad i donijela dosta problema. Prošle godine smo kao prvaci Republike Srpske stekli pravo da se vratimo u Premijer ligu BiH koja je dosta zahtjevnija u finansijskom smislu. Bila su nam potrebna značajna sredstva i jedva smo pregurali prvi dio sezone. Podršku smo do sada dobijali uglavnom samo od lokalne zajednice, a hvala Mozzartu što nam je uputio značajnu pomoć – kaže predsjednik Upravnog odbora Rukometnog kluba Derventa, Slaven Šmulja.

Rukometaši Dervente motivisani su da ostanu u elitnom društvu, a ova finansijska injekcija će im mnogo značiti u drugom dijelu šampionata.

  • Borićemo se i dalje za pobjede i nove bodove, ali uporedo vodimo i ovu drugu borbu. Uz Mozzartovu podršku, lakše ćemo moći da organizujemo utakmice na domaćem terenu, ali i da putujemo na gostovanja- dodaje Šmulja.

Regionalni lider u oblasti priređivanja igara na sreću kroz niz donacija i sponzorstava pomaže sportistima da preguraju težak trenutak.

  • Na tribinama vlada tišina, ali ne smijemo da ostanemo nijemi na krizu u kojoj se našao i sport. Brojni kolektivi i pojedinci su ugroženi zbog epidemije, a ovo je samo jedan od načina kako možemo da pomognemo. Kompanija Mozzart se trudi da organizuje mnoge akcije podrške klubovima, a u toku je i jedna masovna, „Novi dresovi za nove šampione“, kroz koju je brojnim timovima uručena oprema – ističe Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova u Mozzartu.

(BN 15.02.2021.)

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *