Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija
Banjalučko naselje Borik dobilo je novi košarkaški teren, koji je donirala kompanija „Mozzart“ u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“.

“Snovi se ostvaruju samo ako čvrsto vjerujemo u ono što radimo! Banja Luka je od danas bogatija za još jedan košarkaški teren. Zahvaljujući društveno odgovornoj kompaniji “Mozzart” Banjalučani su dobili još jedno igralište, odakle će mnoga djeca početi sanjati svoje snove, a neki od njih će vjerujem ostvariti velike uspjehe, baš onakve kakvi krase našu proslavljenu košarkašicu Slađanu Golić, kojoj je ovaj teren i posvećen”, istakao je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Foto: Aleksandar Čavić

Teren nosi ime po proslavljenoj košarkašici nekadašnje Jugoslavije Slađani Golić, koja je rekla da je ponosna na ovaj gest i da ga doživljava jako emotivno.

“Košarka je bila cijeli moj život. Moja misija je, s obzirom na to da nisam trener, da okupim omladinu, da budem primjer i obećavam da ćemo na ovom terenu praviti turnire i igrati košarku”, kazala je ona i poručila svim mladim i sportistima da je moguće ostvariti svoj san, kao što je ona ostvarila svoj da bude na Olimpijadi.

U ime kompanije „Mozzart“, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Selma Salkanović kazala je da ova kompanija nastavlja sa kampanjom gradnje terena, te da je danas otvoren drugi teren u Banjaluci, a 86. u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“.

“Teren smo posvetili Slađani Golić jer smatramo da je to ona svojim uspjesima zaslužila. Poklon je i svim košarkašicama i košarkašima grada Banjaluke”, naglasila je ona.

Nakon prijateljske utakmice ekipa ŽKK Mladi Krajišnik i ŽKK Orlovi, na teren su izašli igrači prijavljeni za šutiranje trojki. Za svaki koš kompanija „Mozzart“ doniraće 100 KM, a ukupan fond ići će u humanitarne svrhe, odnosno za liječenje Mirjane Jojić.

14.7.2021.

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *