foto: MeridianSportBH

Fudbalski klub Zvijezda 09 i kompanija Meridianbet dogovorili su saradnju o sponzorstvu, po kojoj je Meridian postao generalni sponzor mladog i prospektivnog kluba.

Zvijezda 09 je mlad klub koji je prije dvije sezone nastupao u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a trenutno se takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske gdje zauzima vrh tabele.

Osim seniorskog tima koji je prethodnih godina dokazao svoje ime na bosanskohercegovačkim terenima, Zvijezda 09 je klub koji će ove sezone igrati i na evropskim terenima. Naime, juniori Zvijezde 09 osvojili su omladinsku Premijer ligu Bosne i Hercegovine u prošloj sezoni, te izborili plasman u omladinsku Ligu šampiona.

foto: FK Zvijezda 09

“To su moji dugogodišnji prijatelji, što se tiče sponzorstva našli smo kompromis da pomognemo jedni drugima. Kada smo već kućni prijatelji, zašto da to ne krunišemo? Naša vizija kluba je jasna, akcenat stavljamo na omladinski pogon” – rekao je povodom saradnje za MeridianSportBH predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić i dodao:

“Kruna svega toga bila je jučerašnja utakmica protiv Trabzonspora. Dakle, jasno je da radimo na razvijanju mladih igrača i eventualnoj prodaji”.

foto: fkzvijezda 09

Jedino gdje sam hendikepiran, jeste gdje su pioniri i kadeti. Nažalost, oni su vezani rangom takmičenja za seniorski tim. Za protivnike imamo ekipe koje nemaju kvalitet, pa je razlika na utakmicama nekad i do deset golova. Problem je za te mlade igrače kada dođu onda do omladinske Premijer lige, a nisu imali jake utakmice. Iz toga se i vidi koliko smo napredovali” – kazao je Stanišić.

Zdrava priča i projekat privukli su kompaniju Meridianbet da podrži rad kluba iz Etno sela Stanišići, pa će tako u narednom periodu seniori ovog kluba na svom dresu nositi logo Meridianbet kompanije, dok će na juniorskim dresovima biti logo sportskog portala MeridianSportBH.

Kompanija Meridian ovim sponzorstvom nastavila je da širi mrežu saradnje sa bosanskohercegovačkim klubovima, a da podsjetimo, Meridianbet je od prošle sezone generalni sponzor Goražda.

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *