Fudbalski klub Sloga DIPO iz Gornjih Podgradaca kod Gradiške ima tradiciju dugu skoro jedan vijek. Davne 1926. godine osnovali su ga radnici drvne industrije, a pauzu u radu imali su samo tokom Drugog svjetskog rata.

Od tada do danas ne prestaju da gaje ljubav prema fudbalu i svom klubu. Vijek postojanja mogli bi da proslave u novoj opremi koju im je donirala kompanija Mozzart.

-Pozitivne su reakcije igrača, dresovi su odlični. Svi u klubu smo veoma zadovoljni, a i reakcije ljudi u našem okruženju su odlične. Uvijek se trudimo da nabavimo sportsku opremu, pa nam je ova donacija baš dobro došla- kaže Mihajlo Kosović, predsjednik FK Sloga DIPO, Gornji Podgradci, Gradiška.

Klub trenutno ima samo seniorsku selekciju jer je tokom epidemije virusa korona stao rad na mlađim sastavima. Seniori se takmiče u Četvrtoj područnoj ligi Gradiška, gdje su trenutno lider na tabeli, a tri kola je ostalo do kraja takmičenja. Zato im cilj da zadrže prvu poziciju i time se plasiraju u Treću ligu RS.

Ako uđu u viši rang, imaće obavezu da ponovo formiraju pomladak kluba, što im i jeste plan od idućeg ljeta. Imaju i grupu od 20 veterana koji se okupljaju dva puta sedmično i time čuvaju tradiciju kluba, a prošle godine su igrali nekoliko prijateljskih utakmica…

Spremajući se za viši rang takmičenja, u klubu paralelno rade i na infrastrukturi, odnosno uređuju park u sportskom centru i drugi pomoćni teren. Podršku u radu im pružaju lokalne firme i Gradska uprava Gradiška, te prijatelji kluba.

Na listu tih prijatelja upisala se i kompanija Mozzart donacijom opreme, a u ovom klubu svjedoče da im je to najdraži poklon jer im oprema uvijek treba.

Donacija ovom klubu stigla je u okviru akcije „Novi dresovi za nove šampione“ kroz koju Mozzart pomaže nižerangiranim klubovima širom BiH, a to će nastaviti da čine i u budućnosti.  

(BN) maj 2022.

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *