Fudbalski klub Romanija osnovan je davne 1934. godine na Palama. Od tada u kontinuitetu vole i treniraju fudbal, bilježeći uspjehe. Klub skoro stogodišnje tradicije trenutno se takmiči u Drugoj ligi, a iz redova Romanije potekli su reprezentativci Goran Trobok i Aleksandar Kosorić.

Kako bi nastavili da gaje bogatu fudbalsku tradiciju i napreduju na tabeli, Mozzart im je poklonio dvije nove garniture dresova.

“Reakcije na ovaj potez kompanije Mozzart su odlične. Dresovi su veoma kvalitetni. Zaista smo srećni zbog donacije i jedno veliko hvala Mozzartu”, kaže Mladen Janković, sekretar FK Romanija.

Klub broji ukupno 160 članova, od kojih su 130 dječaci koji pohađaju njihovu Omladinsku školu i takmiče se u Kvalitetnoj omladinskoj ligi RS, te Kantonalnoj ligi. Seniori su trenutno deveti na tabeli Druge lige RS. Želja im je da  napreduju unutar ovog i pređu u viši rang takmičenja, kao i da omasove omladinske redove.

U klubu su fokusirani na uređenje pomoćnog terena, te objekta i svlačionica. Podršku im pruža opština Pale, odnosno Grad Istočno Sarajevo, te poneki prijatelj ovog sportskog kolektiva.

Na listu prijatelja sada su upisali i kompaniju Mozzart koja im je poklonila sportsku opremu u okviru akcije “Novi dresovi za nove šampione“.

NN, jun 2022.

By ALPIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *