Fudbalski klub Crkvina iz okoline Šamca ove godine slavi punoljetstvo. Tim povodom stigao im je poklon iz kompanije Mozzart. Timu, koji je trenutno prvi na tabeli Četvrte lige, stigle su dvije nove garniture dresova. Igrače je taj potez oduševio, a želja im je da u novoj opremi uđu u Treću ligu Srpske.

Igrači nisu mogli da vjeruju kada su vidjeli novu opremu. Dan prije utakmice sam stavio dresove u svlačionicu, pa su se baš iznenadili kada su ušli. Bili su oduševljeni kada su vidjeli da je to donacija kompanije Mozzart, isto kao i simpatizeri kluba. Hvala Mozzartu što su prepoznali naš rad i što smo uspostavili saradnju -kaže Vedran Miladinović, predsjednik FK Crkvina, Šamac.

Klub je osnovan 2004. godine, a trenutno broji 35 članova u seniorskom sastavu. Po osnivanju su igrali u najnižoj ligi, a sada su u Četvrtoj i to na prvom mjestu. Bili su osvajači Opštinskog kupa, a njihov tim mahom čine domaći igrači iz sela Crkvina koji su ranije igrali u Drugoj ligi, pa su se vratili u svoj rodni kraj da pomognu rad matičnog kluba.

Želja im je da u narednom periodu omasove klub mlađim naraštajima- formiranjem barem jedne omladinske selekcije. Plan im je da u novoj opremi iz Mozzarta zaigraju u Trećoj regionalnoj ligi Doboj.

Rad kluba pomaže Opštinska uprava Šamac, koja je proteklih godina ulagala u izgradnju svlačionica, postavljanje reflektora, novih kućica i uređenje stadiona. Uz njih je i nekoliko lokalnih sponzora koji im pružaju podršku, kao i brojni simpatizeri koji redovno kupuju članske karte i time pomažu svoj omiljeni klub.

Ekipi prijatelja FK Crkvina sada se pridružila i kompanija Mozzart sa željom da im nova oprema donese i nove uspjehe.

Glas Srpske avgust, 2022.

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *