Paralelno sa BEGE 2022, održan je i Eastern European Gaming Summit (EEGS) na kojem su učestvovali, između ostalih, direktorka ALPIS-a Adriana Basara, direktorica MontenegroBet-a Tatjana Šćepanović, predsjednik Udruženja ASOM Vasko Ilievski i generalni sekretar EOGL-a Zoran Puhač. Fokus konferencije se na budućnost sektora i potencijal koji ima: metaverse, kripto, blokčejn, marketing igara na sreću, nova tržišta, propisi i odgovorno priređivanje igara.

Prisutne je posebno zanimala tema o stvarnim opasnostima za maloljetnike, gdje je Zakon o igrama na sreću u Republici Srpskoj izdvojen kao primjer, jer omogućuje maloljetnicima pristup aparatima za igre na sreću u ugostiteljskim objektima.

Panelisti na dvodnevnom forumu bili su i vodeći međunarodni stručnjaci iz industrije, kao što su Aleks Haberl, menadžer za razvoj regulative, GLI Europe B.V., Pieter Remmers, zamjenik predsjednika u Međunarodnom savjetu za alkohol i druge zavisnosti (ICAA) i član odbora Evropskog udruženje za proučavanje zavisnosti kockanja (EASG) i dr Joerg Hofmann, viši saradnik u advokatskoj kancelariji Melchers.

Održan je i okrugli sto između predstavnika Nacionalne agencije za prihode i raznih operatera igara na sreću u Bugarskoj. To je dalo solidan početak diskusija između regulatornog tijela i pojedinačnih operatera u industriji. Sastanak je dao jasan preduslov za još bolju buduću saradnju državnih institucija i privatnih kompanija u Bugarskoj.

Profesionalci iz gejming industrije takođe su imali priliku da posjete prateće EEGS događaje 21. i 22. novembra u hotelu Millennium Grand u Sofiji: 60 predstavnika učestvovalo je na Master Class 2022 na temu „Odgovorno priređivanje igara“.

ALPIS, ASOM i MontenegroBet članice su Asocijacije za odgovorno priređivanje igara Istočne Evrope.

By ALPIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *