BANjALUKA – Dolaskom proljeća Banjaluka se budi, a brojna gradska naselja dobijaju novo ruho tokom proljećnog uređenja grada.

Akciji Gradske uprave pridružila se i kompanija Mozzart donacijom sadnica stabala koja sada krase jedan od najvećih i najljepših banjalučkih bulevara.

Danas su ozvaničili sadnju više od 30 mladica lipe u Bulevaru Stepe Stepanovića, a narednih dana cijeli drvored biće obilježen kao „Mozzart aleja“ koju su poklonili gradu Banjaluka i generacijama koje dolaze.

Time je ova društveno odgovorna kompanija još jednom pokazala koliko su posvećeni projektima u oblasti ekologije i zaštite životne sredine.

I to ne prvi put! Naime, 22. aprila prošle godine, povodom Dana Grada Banjaluka i Dana planete Zemlje, Banjalučanima su dijelili ekološke cegere. Cegere u zelenoj boji, koja jasno asocira na ekologiju, i danas je moguće vidjeti na ulicama Banjaluke u rukama građana koji ih rado koriste kao zamjenu za plastične kese i time doprinose očuvanju životne sredine.

Osim kroz ekološke, Mozzart je pružio podršku gradu kroz brojne sportske akcije. Najveću pažnju i zahvalnost građana, ali i gradskih čelnika, svakako je izazvala obnova dva sportska terena.

Naime, gradu na Vrbasu, u okviru akcije „Sto terena za jednu igru“ 2018. godine donirali su dva nova sportska terena. Tako su rekreativci u najvećem gradskom Parku „Mladen Stojanović“ dobili „Mozzart arenu“ u kojoj je rekonstruisano rukometno i košarkaško igralište, a otvaranju su prisustvovale sportske legende Žarko Paspalj i Ratko Nikolić.

S obzirom na oduševljenje koje je taj potez izazvao kod građana, regionalni lider u priređivanju igara na sreću nastavio je ovu misiju. Zato su prošlog ljeta u potpunosti obnovili košarkaški teren u naselju Borik, a ime je dobio po Slađani Golić, legendi jugoslovenske košarke iz Banjaluke.

Osim gradu, Mozzart je pružio podršku brojnim sportskim klubovima, udruženjima, obrazovnim, kulturnim i zdravstvenim ustanovama iz Banjaluke kroz mnogobrojne donacije i sponzorstva.

Zbog svih ovih ulaganja, predstavnici Grada više puta su izrazili veliku zahvalnost Mozzartu, a iz ove kompanije poručuju da je ovo tek početak jer planiraju još broja ulaganja u grad na Vrbasu. 

Glas Srpske, april 2022.

By AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *