Uspostavljanjem saradnje sa Studentskom organizacijom Mašinskog fakulteta (STORM) kompanija Meridian nastavila je svoju misiju podrške studentima.

Nakon što je ova kompanija podržala Studentske igre, štampanje naučnog lista “Iustitia” te donirala dresove studentima Pravnog fakulteta, ovaj put je pomogla odlazak studenata Mašinskog fakulteta na popularnu “Mašinijadu”.

“Nadamo se da će na najbolji način prezentovati svoj fakultet i nas, kao društveno odgovornu kompaniju. Meridian će nastaviti da pomaže studente širom Bosne i Hercegovine, te očekujemo realizaciju još projekata u bližoj budućnosti”, naveo je Nikola Milisavljević, menadžer korporativnih poslova u Meridianu.

Nikola Pavlović, predsjednik STORM-a, zahvalio se u svoje i u ime kolega kompaniji Meridian.

“Hvala kompaniji koja prepoznaje značaj naše organizacije i time pomaže realizaciji naših aktivnosti, kako društvenih tako i naučnih. Nadam se da nas čeka još zajedničkih projekata”, naveo je on.

Pojasnio je da STORM postoji više od 30 godina, te da predstavlja jednu od najaktivnijih i najprepoznatljivijih studentskih organizacija Univerziteta u Banjaluci.

“U posljednjih nekoliko godina STORM je realizovao aktivnosti od značaja za studentsku populaciju, koje su značajno uticale da Mašinski fakultet bude prepoznatljiv kao respektabilna visokoškolska ustanova”, kazao je Pavlović.

Stipendiranje studenata

Više od dvije godine grupacija Meridian stipendira studenate i zapošljava mlade stručnjake koji razvijaju najkonkurentnija rješenja u svijetu u području vještačke inteligencije, dizajna videoigara i digitalnog marketinga, čime doprinosi rješavanju jaza između ponuda obrazovnih programa i zahtjeva tržišta rada.

Nezavisne novine, april 2022.

By ALPIS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *